nieuws

Nieuwe horeca in Het Veemgebouw

Restaurant

De Veemvloer, onderdeel van Het Veemgebouw, was vroeger een pakhuis voor cacao en koffie. Op de plek, die sinds jaar en dag een broedplaats is voor creatieve ondernemers, begint horecaondernemer Marphen Mijnals nu de Veemkantine, een huiskamer vol lekkers, die ruimte biedt aan alle ondernemers van Het Veemgebouw in combinatie met de bewoners van de buurt.

Nieuwe horeca in Het Veemgebouw
De inrichting van de Veemkantine is industrieel. Fabriekslampen uit Berlijn hangen boven de grote houten leestafel waaraan meerdere gasten kunnen zitten. Een rechthoekige hoge statafel in de hoek, is bedoeld voor een snel Spaans biertje after work. Aan de nu nog kale muren van beige baksteen komen vanaf april wisselende kunstcollecties te hangen. In de riante mobiele open keuken worden de lekkerste Spaanse hapjes bereid, van lunchgerechten als Tostado tot geroosterde knolselderij voor de vega’s. Mijnals serveert zoveel mogelijk biologisch. ‘Een cappuccino met amandelmelk vinden we hier normaal, honing bij je koffie vinden we gezonder dan suiker, dus krijg je het er alle twee bij als je bestelt.’

Bio en lokaal
Bij de Veemkantine kun je ontbijten, lunchen en borrelen. De openingstijden zijn afgestemd op zowel de medewerkers van creatieve broedplaats Het Veem, als het inpandige Veemtheater. Boven in het gebouw zit à la carte restaurant Bak. De keuken is geïnspireerd op Spanje met Spaanse koffie van familiebedrijf Catunambu, eerlijke premium koffie uit de buurt van Sevilla, waarmee ook Mijnals’ andere bedrijf King Coffee is groot geworden. De wijnen waaronder Rioja (rood), Garnashan (rosé) en Verdejo (wit) zijn zowel per glas als per fles te krijgen, het bier is van Mahou. De ingrediënten voor de gerechten van de overwegend Europese kaart, worden betrokken van streekleveranciers, zo komt het vlees van een boerderij in Weesp, het brood van biologische bakkerij Le Perron en de vis van de afslag in IJmuiden.

Burgers & Beer party
Naast de Veemkantine ligt de Veemvloer, een zaal voor evenementen en presentaties. De zaal kan qua grootte worden aangepast en biedt plek aan zo’n 100 personen. Maandelijks zullen er evenementen georganiseerd worden in de Veemkantine, variërend van lezingen tot kunstexposities.
Op (goede) vrijdag 25 maart lanceert de Veemkantine de Kingburger, 120 gram eerlijk rundvlees op een biologisch broodje zo van de bakplaat. Van 16.00-20.00 uur vindt er een Burger & Beer party plaats voor zowel de ondernemers als de buurt, om kennis te maken met de keuken van de Veemkantine en deze nieuwe burger. Mijnals: ‘Ik ben lid van de Burger Boyz, een openbare facebookgroep waar mensen dagelijks foto’s posten van hamburgers die ze liken. Hamburgers zijn een essentieel onderdeel van de horeca geworden, waarmee je gasten laat zien wat je in huis hebt. Hoe beter de burger, des te smaakvoller de keuken.’

Reageer op dit artikel