nieuws

Oester & Soja maakt passend brood bij kreeft

Restaurant

Ondernemer Fleur Verloo van restaurant Oester & Soja in Bruinisse en chef Marco Verspeten hebben samen met een bakker een brood gemaakt dat past bij kreeft. ‘We waren de wijnen voor bij kreeft aan het doorproeven en dachten: zou een passend brood niet net zo veel meerwaarde hebben als een goede wijn bij kreeft?’

Oester & Soja maakt passend brood bij kreeft

Het brood is gemaakt met Oosterscheldewater, zeeslag en algen en de golven zijn teruggebracht in de vorm van het brood.

Bij elk gerecht een passende wijn, dat is bekend. ‘Maar zou een passend brood niet net zoveel meerwaarde hebben?’ bedacht Fleur Verloo (mede-eigenaresse van restaurant Oester & Soja), toen ze de wijnen voor de kreeftenwijn aan het doorproeven was.

Daar waren chef Marco Verspeten en bakker Marcel Spelt (bakkerij Spelt uit Bruinisse) het mee eens. Samen hebben zij een brood ontwikkeld dat perfect bij de Oosterscheldekreeft past. Het resultaat: een Zeeuws brood gemaakt met Oosterscheldewater, zeesla en algen in een unieke vorm waar je de golven van het water in terugziet.

Verloo serveert het brood bij het Oosterschelde kreeftmenu.

Reageer op dit artikel