nieuws

Première Nederlandse docu over Noma 1 september

Restaurant 1828

De documentaire ‘Ants on a Shrimp’, waarin het Japanse avontuur van het Deense toprestaurant Noma wordt gevolgd, gaat vanaf 1 september in de Nederlandse bioscopen draaien. Het is filmdebuut van de televisiemaker Maurice Dekkers

Première Nederlandse docu over Noma 1 september

‘Ants on a Shrimp’ volgt ’s werelds beste chef René Redzepi, die zijn Deense restaurant Noma voor vijf weken naar Japan verhuist. de documentaire volgt het hele team in hun uitdaging in een vreemde omgeving met lokale ingrediënten te koken. Noma heeft twee Michelinsterren en stond al vier keer op de eerste plek van de World’s 50 Best Restaurants.

Wachtlijst van 58.000 gasten

Naast het koken in een vreemde omgeving, blijkt ook de druk van het presteren een uitdaging voor het team. In 40 dagen dienen ze 14 nieuwe gerechten te creëren voor 3000 gasten. Zodra de reserveringen gemaakt kunnen worden loopt de wachtlijst al snel op tot ruim 58.000 wachtenden.

Debuut Nederlandse tv-maker

‘Ants on a Shrimp’ is het filmdebuut van Maurice Dekkers, Nederlands journalist en televisie- en radioprogrammamaker. Dekkers verwierf bekendheid als oprichter en bedenker van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde.

Bekijk hieronder de trailer

 

Reageer op dit artikel