nieuws

Robert Kranenborg: ‘pop-up DWDD was niet meer te redden’

Restaurant

Het pop up-restaurant van De Wereld Draait Door was gedoemd te mislukken. Na de slechte recensies zou doorgaan ‘een marteling voor iedereen’ zijn geweest, zegt Robert Kranenborg in Veronica Magazine. Eind vorig jaar sloot het pop-up restaurant na twee dagen haar deuren na ‘spijkerharde kritiek’.

Robert Kranenborg: ‘pop-up DWDD was niet meer te redden’

‘Het was niet meer te redden met: Jij moet beter je best doen of: Jij moet het anders aanpakken. Dan zou het dagelijkse stress en spanning worden’, aldus Kranenborg.

‘Het was een strijd die we niet konden winnen. Er waren twee slechte recensies geweest en die gaan mensen geloven, wat ze ook voorgeschoteld krijgen,’ zegt chef Kranenborg. Hij geeft geen verklaring voor de negatieve recensies.

Het restaurant kreeg twee negatieve recensies van Het Parool en De Volkskrant en besloot daarna de deuren te sluiten. ‘Dat is een goede, gezamenlijk beslissing geweest van Matthijs (van Nieuwkerk – red), de hoofdredactrice en mijzelf.’

Kranenborg ‘goed ziek’

Kranenborg was wel even goed ziek van het debacle. Nadat het restaurant de deuren had gesloten, vertrok hij daarom een paar dagen naar het buitenland. ‘Ik was er helemaal klaar mee. Als we dan vijf dagen naar Parijs gaan, worden we vanzelf weer blij.’

Matthijs van Nieuwkerk ging eerder al door het stof en zei dat het pop-up restaurant ‘misschien een inschattingsfout’ was geweest.

Het pop-uprestaurant zou eigenlijk drie weken lang gerechten voorschotelen die Kranenborg eerder in het programma had bereid.

Er hadden meer dan drieduizend gasten gereserveerd voor een plekje. Zij kregen de van tevoren betaalde menuprijs van 80 euro terug. Dat gold ook voor de gasten die de eerste twee dagen hebben gedineerd.

Reageer op dit artikel