nieuws

ROC Mondriaan opent nieuwe campus

Restaurant

Het Haagse ROC Mondriaan nam deze week officieel haar nieuwe hospitality campus in gebruik. Burgemeester Jozias van Aartsen verrichtte de opening.

ROC Mondriaan opent nieuwe campus
07-03-2016 Den Haag: Opening Hospitality Campus. Foto: Jacques Zorgman

Met de opening van deze campus in Bezuidenhout, de vijfde in de regio Den Haag van Mondriaan, komt een eind aan een tien jaar durend huisvestingsplan in de regio. ‘Ik ben niet trots, maar supertrots’, zei College van Bestuur-voorzitter Pierre Heijnen.

Ook burgemeester Van Aartsen sprak lovende woorden: ‘Deze nieuwe campus is een enorme aanwinst voor de stad Den Haag en voor het onderwijs in de regio.’

Hij wees op het belang van nauwe samenwerking tussen middelbaar beroepsonderwijs, bedrijven en instellingen: ‘In de praktijk groeit de student naar beginnend beroepsbeoefenaar en ontwikkelt hij zich richting arbeidsmarkt of vervolgopleiding. De stad biedt de school prachtige mogelijkheden om praktijkervaring op te doen. Wat is mooier om ingezet te worden bij wereldkampioenschappen, internationale congressen, de thuiswedstrijden van ADO en jaarlijkse grote evenementen als de CPC of het ondernemersgala? Den Haag biedt het allemaal.’

Vier scholen

Op de vernieuwde campus, die naast het hoofdgebouw aan de Koningin Marialaan ook drie gebouwen in de naastgelegen Helenastraat omvat, zijn vier scholen actief op het gebied van hospitality, met alle vier hun eigen sfeer, hun eigen accent maar ook hun gemeenschappelijkheid in het ontvangen, begeleiden en het verwelkomen van gasten.

Studenten van de International Hotel and Management School, maar ook die van Toerisme en Recreatie, van Orde en Veiligheid en van Horeca en Facilitaire Dienstverlening werken hier aan hun kennis, vaardigheden en beroepshouding. De scholen zetten daarbij in op gastvrijheid, betrokkenheid, verbondenheid, betrouwbaarheid en professionaliteit.

Nieuwe leeromgeving

De scholen verzorgen hun onderwijs in een totaal vernieuwde leeromgeving: Invitez – The Hague Hospitality Experience Centre. De locatie bevat verschillende restaurants, keukens, ruime vergaderruimtes en sterren hotelkamers en uiteraard goed geoutilleerde theorielokalen en studentenfaciliteiten. Restaurants Classique en Orchard richten zich vooral op de culinaire beleving terwijl Imagine, Events & Show ook voor theater kan zorgen. The Queen’s Express is de exclusieve bar en het New Mondrian Hotel beschikt over kamers van verschillende Accor-merken: Ibis Styles, Ibis Economy, Mercure en Pullman.

Reageer op dit artikel