nieuws

Volgens de Volkskrant gaat iemand in de keuken van Ciel Bleu gewaterboard worden

Restaurant 261

Misset Horeca presenteert wekelijks de restaurantrecensies uit de landelijke dagbladen. Restaurant Breda blijft positief in het nieuws, Joël Broekaert ontdekt het vegetarisch eten aan de Merwede en Mac van Dinther eet heel duur bij Ciel Bleu.

Volgens de Volkskrant gaat iemand in de keuken van Ciel Bleu gewaterboard worden

Ook het Parool* beoordeelt Restaurant Breda. Hiske Versprille is enthousiast en denkt dat het nog beter kan worden.

Joël Broekaert van het NRC vindt de Kop van ‘t Land een verademing en is onder de indruk van vegetarisch koken. ‘Twee gerechten zijn echt indrukwekkend. De eerste is een rouleau van jonge bladspinazie. Dan het hoofdgerecht van shiitakes. Het begint al met de kwaliteit van de kleine, sappige shiitakehoedjes, aangebakken voor een goede karamellisatie en vervolgens weer volgezogen met een eigen bouillon. Ze liggen op stevige, smaakvolle kleine linzen.’  De conclusie van NRC luidt: ‘Eten bij Herberg de Kop van ’t Land is een prettige ervaring. Niets beperking, niets uitdaging. Ze koken hier lekkere, interessante gerechten. Gewoon zonder vis en vlees.’

De Volkskrant* is helemaal niet blij bij Ciel Bleu. Veel gedoe, weinig lol en heel duur schrijft Mac van Dinther. ‘We worden niet warm van de in zoutkorst gegaarde lauwe duif op een koud bord. De ‘Amsterdamse brie’ onder schuim van aardappel is niet smeltend zacht, maar bijna rubberig. ‘Het lijkt wel feta.’ Het afsluitende dessert is een kaal, wit bordje met een staafje chocolade en ijs van banaan: het had zo uit de keuken van een zorgcentrum kunnen komen. Mindblowing is het niet, op de rekening na: 568 euro.

*Let op: Bij Parool en Volkskrant is het noodzakelijk om een inlog aan te maken om het gehele artikel te kunnen lezen

 

 

Reageer op dit artikel