nieuws

3D printing pop-up Restaurant in Venlo

Restaurant 455

Een restaurant met een vijfgangendiner uit de 3D-printer, opent op dinsdag 12 april tijdens de 3D Food Printing Conference in Venlo voor een dag de deuren.

3D printing pop-up Restaurant in Venlo

Een select aantal gasten kan in het pop-up restaurant genieten van het eerste geprinte 5-gangenmenuHet restaurant zal niet alleen bestaan uit 3D- gedrukte gastronomische gerechten, maar ook uit 3D geprint meubilair, bestek, borden, bekers, vazen ​​, kunst en verlichting. 

Het 3D restaurant ontstond vanuit een samenwerking tussen koks, ontwerpers en technologen uit Londen, Barcelona en Maastricht. Het vijfgangendiner ‘rolt’ uit de printer van fabrikant byFlow, de eerste voedselprinter ter wereld. Na Nederland zal het pop-up restaurant doorreizen naar onder meer Dubai, Seoul, Rome, Parijs, Las Vegas, Toronto, Singapore en Berlijn.

Gasten krijgen een demonstratie van de werking van de printer door chef kok Mateo Blanch van restaurant La Boscana in Barcelona. Het restaurant, bestempeld als ‘print – out pop- ups’, is in het leven geroepen om het gesprek over de toekomst van duurzaam voedsel en de ontwikkelingen op het gebied van technologie te delen. 

De printer is in staat om onder meer chocolade, hummus, vlees, geitenkaas en pizza te drukken

Reageer op dit artikel