nieuws

Favoriete keukenhulp van Marc Rewinkel: het suikerpompje

Restaurant 507

Marc Rewinkel van Anice Culinair in Amsterdam heeft al veel van de wereld gezien. Hij werkte onder andere in Nederland bij de Hoefslag en La Rive, op Curaçao bij Sjalotte en bij het legendarische El Bulli in Gerona, Spanje. Daarnaast was hij als sommelier ook nog twee jaar actief op het beroemde cruiseschip HMS Queen Mary II.

Favoriete keukenhulp van Marc Rewinkel: het suikerpompje

Marc Rewinkel zweert bij het suikerblaaspompje. ‘Dit is mij lievelings gereedschap omdat ik daarmee op meerdere vlakken van iets ons vak kan laten zien. Bijvoorbeeld mooie dingen doen met zoiets simpels als suiker. Ik blaas een dun belletje suiker om over de foie gras heen te plaatsen of maak showstukken voor desserts. Het pompje is helemaal een hit aan mijn speciale chef’s table. Aan het einde van een avond ‘culitainment’ waar gasten hebben genoten hebben van verschillende gerechten met wijnpairing geef ik een masterclass suikertrekken.

Ik leer gasten suiker blazen en laat ze zien hoe je met suiker simpel het dessert kan soigneren. Ik leer ze wat vormen en laat zien wat satineren is. Om af te sluiten, blaas ik voor iedereen een flinke bel suiker, de smaak van zo een flinterdunne bel suiker is wellicht de lekkerste gewone suiker die er is.’

Reageer op dit artikel