nieuws

Dirk Vanhorenbeeck ontvangt hoogst haalbare diploma op wijngebied

Restaurant 155

Dirk Vanhorenbeeck, wijnexpert van DeliXL, heeft donderdag het diploma Magister Vini ontvangen, het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Het is de vijfde keer dat er diploma’s zijn uitgereikt. In totaal telt Nederland nu tien Magistri Vini.

Dirk Vanhorenbeeck ontvangt hoogst haalbare diploma op wijngebied

Tijdens de bijeenkomst verdedigde Vanhorenbeeck – die werd verkozen tot Vinoloog van het Jaar 2013 – zijn scriptie ten overstaan van de Examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche. Zijn scriptie ‘Wat is de potentie voor Chinese wijnen in de Nederlandse horeca?’ was volgens de examencommissie van een goed niveau. Vanhorenbeeck is voor alle module-examens in één keer geslaagd. ‘Een uitzonderlijke prestatie’, aldus de examencommissie.

Examen

Het theoretisch deel van het examen bestaat uit vier modules over de onderwerpen wijnbouw, wijnbereiding, markt & marktbewerking en actuele onderwerpen. Het proeftechnisch examen van Magister Vini bestaat uit drie modules. Aan de hand van blindproeverijen moeten verschillende typen wijn worden beoordeeld op het gebied van leeftijd, ontwikkeling, potentie, kwaliteit en commerciële reikwijdte.
Met het instellen van het Examen Magister Vini wordt tegemoet gekomen aan de wens van de wijnbranche om de wijnkennis in Nederland op een hoger niveau te brengen. Het Examen Magister Vini voldoet aan de eisen op niveau 5 zoals deze zijn vastgesteld door de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN).

Reageer op dit artikel