nieuws

‘Happyhappyjoyjoy moet enorme afzuiginstallatie afbreken’

Restaurant 91

Restaurant Happyhappyjoyjoy aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam moet de buitenproportioneel grote afzuiginstallatie afbreken. Dat stelt het stadsdeel West in een voorlopig besluit, na bezwaarschriften van buurtbewoners. De eigenaren van Happyhappyjoyjoy hebben twee weken om bezwaar aan te tekenen tegen deze voorlopige beslissing.

‘Happyhappyjoyjoy moet enorme afzuiginstallatie afbreken’

Het stadsdeel eist dat het restaurant voor 17 juni de luchtbehandelingsinstallatie en de koelinstallatie met afdak verwijderd. Dit op straffe van een dwangsom van 20.000 euro, zo meldt Het Parool. Volgens het stadsdeel is de afzuiginstallatie aangelegd zonder vergunning. Buurtbewoners storen zich aan het uitzicht op de buizenfabriek en het zoemgeluid.

Volgens de krant voldeed het restaurant in de oorspronkelijk aangevraagde en toegekende vergunning aan alle gestelde voorwaarden.  Uit stukken van het stadsdeel blijkt echter dat tijdens de uitvoering het restaurant uitkwam op veel grotere installaties. Daarvoor werden geen nieuwe vergunningen aangevraagd.

Ondernemer Douwe Werkman van IQ Creative, mede-eigenaar van Happyhappyjoyjoy, reageerde vrijdag dat de zaak genuanceerder en gecompliceerder ligt dan het stadsdeel stelt en zei nog niet te kunnen aangeven welke vervolgstappen hij gaat nemen.

Reageer op dit artikel