nieuws

Hennessy Gastvrijheidsprijs naar Wollerich*

Restaurant 246

De Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2016 gaat naar Thomy Kleijngeld van sterrestaurant Wollerich in Sint Oedenrode. Deze wedstrijd voor de zwarte brigade is een initiatief van de gezamenlijke restaurantorganisaties in Nederland (G7) en Hennessy Cognac.

Hennessy Gastvrijheidsprijs naar Wollerich*

De prijs gaat met Kleijngeld mee naar Sint Oedenrode naar het restaurant van Gerard en Meriam Wollerich, aangesloten bij restaurantorganisatie Alliance Gastronomique. De finale vond plaats op 11 april bij Duin & Kruidberg.  Tristan van Doorn van Kasteel Heemstede werd tweede en Anna Hempen werd nummer drie.

Kleijngeld (21) werkt als gastheer bij Wollerich. Hij volgde de opleiding Horeca Ondernemer/Manager niveau 4 en studeert op dit moment voor zijn bachelor Hotel/Event Management. Hij werkt sinds 2009 als gastheer bij Wollerich.

De prijs is voor talenten van 18 tot en met 21 jaar die werkzaam zijn als gastheer of gastvrouw in de top van de Nederlandse gastronomie. Elke restaurantorganisatie levert een kandidaat.

Thomy Kleijngeld versloeg zijn mede-kandidaten:
Joost van Tegelen (JRE),  restaurant One
Anna Hempen (Châteaux et Résidences Gastronomiques), De Havixhorst
Natasja Chen (Fine Eastern Restaurants), Fong Sheng
Ellis Pronk (Relais Restaurants) De Watergeus
Tristan van Doorn (Patrons Cuisiniers), Kasteel Heemstede.

Lex Gasseling, voorzitter van de G7, en Cees Helder vormen de vaste jury.  

 

Reageer op dit artikel