nieuws

Internationale topbartenders testen duinlikeur

Restaurant 343

Hierbas de las Dunas, een exclusieve likeur gemaakt van duinkruiden is gepresenteerd aan een select gezelschap van 8 internationale mixologen. Creator en topchef Syrco Bakker (chef van Pure-C * Cadzand en oprichter van stichting Inspired Events) ontving zijn gasten aan de Zeeuwse kust.

Internationale topbartenders testen duinlikeur

Daar maakten de bartenders als één van de eersten in Europa kennis met deze 100% biologische, unieke en smaakvolle likeur die geschikt is als aperitief, digestief of mix. Aanwezig waren Hannah en Jan van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke), Thoma Girard (Bar Hexagone, Parijs), Rémy Savage, (Little Red Door, Parijs), Esther Medina Cuesta (Diverse top bars Londen), Olivier Jacobs (Jiggers, Gent), Jeroen van Hecke (L’apereau, Blankenberge) en Kamiel Buysse (Blend, Antwerpen).

De kunst van de smaak
Acht top bartenders uit de hele wereld maakten exclusief voor Hierbas de las Dunas persoonlijke cocktailrecepten die binnenkort beschikbaar komen via de website van Hierbas de las Dunas. De recepten werden in ontvangst genomen door Syrco Bakker en 1 van de ambassadeurs, de Vlaamse top bartender Hannah van Ongevalle. Naast Hannah zijn ook topchef Sergio Herman (The Jane **) en de Vlaamse tv chef Sofie Dumont ambassadeurs van Hierbas de las Dunas.

Creatie van een topchef
Hierbas de las Dunas is een exclusieve kruidenlikeur onttrokken aan 18 vèrse biologische en wilde kruiden uit duinen aan de Noordzee. Maar liefst 54 bereidingen komen er aan te pas om Hierbas de las Dunas tot leven te brengen. Door de ambachtelijke bereidingswijze, de natuurlijke toevoegingen zoals biologische graanalcohol, biologische rietsuiker en gevitaliseerd. Sinds april wordt Hierbas de las Dunas zowel in België als Nederland gedistribueerd en worden door het hele jaar heen diverse proeverijen en events gehouden.

Syrco Bakker
Hierbas de las Dunas is de creatie van één van de jongste sterrenchefs van Nederland: Syrco Bakker (31). Hij liet zich inspireren op het Spaanse eiland Ibiza waar de traditionele Hierbas door de Spanjaarden zelf wordt gemaakt naar een geheim familierecept. Eenmaal terug in Nederland ontwikkelde hij een eigen recept met een persoonlijk signatuur en unieke smaak. Smaakbeleving, zoals alleen een chef met fijnzinnige sensoren deze kan overbrengen. Syrco Bakker is naast creator van Hierbas de las Dunas ook de grondlegger van de stichting Inspired Events waarmee hij de Zeeuws-Vlaamse foodregio onder de aandacht brengt. Het grote publiek kent hem als chef van sterrenrestaurant Pure-C in Cadzand dat hij runt met topchef Sergio Herman, bekend van the Jane in Antwerpen en het in 2013 gesloten sterrenrestaurant Oud-Sluis.

Reageer op dit artikel