nieuws

Leerlingen Nova College winnen Bokkendoorns Awards 2016

Restaurant 120

Lisa Olgers, student-kok bij leerbedrijf Het wapen van Kennemerland in Bloemendaal en Deborah van Breugel, student-gastvrouw bij leerbedrijf Vrienden van Marktzicht in Hoofddorp hebben de Bokkedoorns Awards 2016 gewonnen. De studenten van het Haarlemse Nova Collega ontvingen de prestigieuze trofee en bijbehorende oorkonde. Bovendien krijgen ze een tweedaagse stage en een geheel verzorgd diner voor twee aangeboden.

Leerlingen Nova College winnen Bokkendoorns Awards 2016
V.l.n.r. John Beeren, Menno Post, Lisa Olgers, Maarten Koelink, Deborah van Breugel en Peter Bruins. Fotograaf: Michel van Bergen voor Nova College.

De uitreiking van de Bokkedoorns Award 2016 vonden dinsdagmiddag 19 april plaats op het Nova College in Haarlem. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns  in Overveen om gemotiveerde studenten een extra stimulans te geven én te enthousiasmeren voor het vak.

Warenkennis en productherkenning

Voor deze editie van de Bokkedoorns Award bestond de opdracht voor de koks uit: productherkenning en een huzarensalade met klassieke ingrediënten bereiden. De gastheren/gastvrouwen moesten hun warenkennis tonen in een product- en smaakherkenning, aan tafel een sole à la meunière fileren, een fles rode wijn karaferen en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen en toelichten. De jury bestond uit Bokkedoorns-eigenaar John Beeren, chef-kok Menno Post, sommelier Peter Bruins, Haarlems Dagblad-journalist John Oomkes, fromager Maarten Koelink van Bourgondisch Lifestyle en Novadocenten Bart Zandvliet en Ron Wiegel.

Boven het maaiveld uitsteken

In 2011 bestond de Bokkedoorns vijftig jaar. Onderdeel van de festiviteiten was de uitreiking van de eerste Bokkedoorns Award. Deze wedstrijd was zo succesvol dat is besloten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dit jaar voor de 6e keer. ‘Met deze kwaliteitsimpuls willen we laten zien hoe mooi het is om een goed product neer te zetten. Gedegen kennis van zaken is een vereiste om in het vak met kop en schouders boven het maaiveld uit te steken. Daarbij willen we de studenten graag helpen’, aldus initiatiefnemer John Beeren van restaurant de Bokkedoorns in Overveen.

Reageer op dit artikel