nieuws

Leon IJpelaar (Foodlabs*) en Rob van der Veeken naar Den Bosch

Restaurant 625

Gastheer Leon IJpelaar, voorheen werkzaam bij Food Labs* van Francois Geurds in Rotterdam, en chef Rob van der Veeken (Hotel Pullman Eindhoven en de Hofstee Bladel) worden de nieuwe gezichten van hotel-restaurant KASerne in Den Bosch. In juni gaat dit nieuwe horecabedrijf open.

Leon IJpelaar (Foodlabs*) en Rob van der Veeken naar Den Bosch

Gastheer en sommelier Leon IJpelaar kondigt zijn overstap zelf op Facebook aan.

Hij heeft bijna twee jaar voor Francois Geurds gewerkt in Rotterdam maar keert nu terug naar Brabant waar zijn roots liggen, zo zegt hij tegen Misset Horeca. Hij werkte onder meer 16 jaar voor Chalet Royal in Den Bosch. ‘Francois vond het jammer dat ik wegging, zeker met alle veranderingen die daar voor de deur staan. Maar hij snapt het ook. Dit nieuwe project is zo’n mooie kans, die kan ik niet laten lopen.’

In Rotterdam volgt Leroy Pechler hem op. ‘Leroy werd in december vorig jaar mijn rechterhand bij Food Labs van Francois Geurds en neemt het stokje van mij over.’

KASerne in Den Bosch op terrein Willemspoort gaat begin juni open en wordt hotel-restaurant. Negen hotelkamers, een restaurant en lounge met ongeveer 70 stoelen, 30 voor private dining en een terras op het zuiden met nog eens 80 stoelen, omschrijft IJpelaar zijn nieuwe werkplek. Initiatiefnemer is Peet Hofmans, een vriend van IJpelaar. IJpelaar zelf is geen mede-eigenaar. KASerne komt tussen het ziekenhuis en het Koning Willem I-college in. Het is een betaand pandje ‘langwerpige laagbouw’ waar vroeger de messe van de kazerne in zat.

De keuken is gerealiseerd in twee zeecontainers die deels in het pand zijn ingemetseld aan de zijkant. De kont van de container staat buiten en daar overheen komt een kas. In die kas gaat het restaurant zelf zaaien en oogsten maar deze kas gaat ook gebruikt worden voor banqueting en ‘terras’ bij slecht weer.

Reageer op dit artikel