nieuws

Nieuwe Gastvrijheids-award World’s 50 Best Restaurants

Restaurant 263

Tijdens de bekendmaking van de nieuwe World’s 50 Best Restaurants, zal voor het eerst de Hospitality Award uitgereikt worden.

Nieuwe Gastvrijheids-award World’s 50 Best Restaurants

De World’s 50 Best Restaurants 2016 zal dit jaar, op maandag 13 juni, voor het eerst plaatsvinden in New York. Tijdens deze vijftiende editie van de lijst zullen opnieuw diverse onderscheidingen uitgereikt worden, naast de lijst waar het allemaal om draait.

Vitale rol gastvrijheid

Voor het eerst in het bestaan van de lijst zal de Ferrari Trento Art of Hospitality Award uitgereikt worden. Sponsor Ferrari Trento produceert luxe, mousserende wijnen. Het idee achter de award is volgens de organisatie om ‘de vitale rol van gastvrijheid en service tijdens het dineren voor het voetlicht te brengen.’

World’s 50 Best Restaurants

De bekendmaking van de invloedrijke World’s 50 Best Restaurants vindt dit jaar plaats op maandag 13 juni bij Cipriani Wall Street in New York. Naast de Hospitality Award wordt de lijst met 50 beste restaurants ter wereld bekend gemaakt. In 2015 bestond de top 3 uit winnaars El Celler de Can Roca, nummer 2 Osteria Francescana van Massimo Bottura en op 3 de winnaar van 2014, Noma. Naast de beste 50, maakt organisator Restaurant Magazine ook de nummers 51 tot en met 100 bekend. De Nederlandse restaurants wordt in de lijst vertegenwoordigd door De Librije op plek 71. De hoogstgenoteerde chef is Richard Ekkebus, die met zijn Chinese restaurant Amber op plek 38 stond.

Overige Awards

Naast de nieuwe Ferrari Trento Art of Hospitality Award worden verder The Diners Club Lifetime Achievement Award, The World’s Best Female Chef Award en The World’s Best Pastry Chef Award uitgereikt.

De uitreiking zal via een livestream rechtstreeks te volgen zijn op www.finedininglovers.com.

Reageer op dit artikel