nieuws

Opbrengst Aspergediner Da Vinci** voor kankeronderzoek

Restaurant 176

Tijdens Het Navenant Aspergeweekend, 7 en 8 mei, komt de opbrengst van het Groot Limburgs Aspergediner ten goede aan kankeronderzoek van het Maastricht UMC.

Opbrengst Aspergediner Da Vinci** voor kankeronderzoek

Het Navenant Aspergeweekend trapt op zaterdag 7 mei af met de ‘classiccarrally’. Tijdens deze autotocht van Hostellerie de Hamert richting tweesterrenrestaurant Da Vinci maken rijders kennis met alle (asperge)schatten die Limburg rijk is.

Diner en optredens

Zondag 8 mei is het tijd voor het Groot Limburgs Aspergediner bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht. Tijdens dit culinaire festijn, verzorgd door chef Margo Reuten en sommelier Petro Kools, staat via een veiling alles in het teken van geld inzamelen voor het goede doel. Marco Bakker, Henk Poort, Ernst Daniël Smid en Sef Thissen brengen een bijzonder optreden voor de bezoekers van het evenement bij Restaurant Da Vinci.

Opbrengst voor kankeronderzoek

De opbrengst komt ook dit jaar ten goede aan een fantastisch project. Onder leiding van professor Gerard Bos werken twee onderzoekers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (Maastricht UMC+) aan een effectieve geneeswijze voor uitgezaaide kanker via zogenaamde killercellen. De killercel-machine is inmiddels in gebruik in Maastricht, maar om het onderzoek tot een succes te maken, is nog meer geld nodig.

Reageer op dit artikel