Restaurant crowdfundt voor eigen keuken

Restaurant crowdfundt voor eigen keuken

Stijn en Danny van restaurant-café Broei in Utrecht koken al twee jaar hun vegahapjes zonder keuken. Met een bakfiets vervoeren ze hun in restaurant Vaartsche Rijn bereide gerechten, naar het kleinere zusje Broei aan de overkant. Middels crowdfunding hopen ze nu genoeg geld op te halen voor een eigen keuken.

Zes jaar geleden begonnen ze met hun restaurant Vaartsche Rijn aan de Westerkade, vlak buiten het centrum. Hier wordt ook het eten gekookt voor Broei. Met de bakfiets wordt het eten er naartoe gebracht. Maar waar het eerst ging om ‘wat de pot schaft’ biedt eetcafe Broei inmiddels een ruim assortiment vegetarische hapjes en maaltijden.

Recent is ruimte achter Broei vrij gekomen, waardoor uitbreiding met een keuken mogelijk is.  Daarom crowdfunden ze voor een eigen keuken bij platform CrowdAboutNow. Het minimum doelbedrag van €15.000 is al binnengehaald. Ze hebben nu nog een week om het maximale, €30.000 euro op te halen.