nieuws

Restaurant Lan Tin viert 30-jarig jubileum

Restaurant 187

Dertig jaar geleden maakte familiebedrijf Restaurant Lan Tin in Naarden faam met de authentieke Chinese keuken. Na overname door de volgende generatie werd het menu aangepast met innovatie als uitgangspunt. Speciaal voor dit jubileum serveert Lan Tin een exclusief viergangenmenu waarbij de gasten worden meegenomen op een culinaire ontdekkingsreis.

Restaurant Lan Tin viert 30-jarig jubileum

 

Gedurende vier dagen kan men genieten van een bijzonder menu met authentieke Chinese klassiekers en Aziatische fusion gerechten voor dertig euro. Veel van de jubileumgerechten zullen het hele jaar op de kaart blijven staan.

Van authentiek naar innovatie
In april 1986 kocht de familie Dong het restaurant Lan Tin in Naarden en wist een trouwe klantenkring op te bouwen met hun authentieke Chinese gerechten. In 2003 nemen dochter Chunna Dong en haar man Leon Zheng het restaurant over en slaan ze een nieuwe koers in. Chefkok Leon Zheng doet in de loop der jaren veel ervaring op tijdens Chinese kookwedstrijden in binnen- en buitenland en met succes. In 2008 scoort Zheng de tweede prijs bij een internationale kookwedstrijd in Beijing waarbij hij topkoks versloeg uit Amerika, Australië, Europa en Azië. Gastvrouw Chunna Dong verdiept zich in wijnen en ontwikkelt toegankelijke wijnkaarten die aansluiten bij de gerechten. Tevens reist het duo veel en bezoeken ze regelmatig befaamde Aziatische restaurants. ‘Onze focus ligt momenteel op Aziatische gerechten met een Franse twist. Ook vind je echte klassiekers op onze menukaart, zoals de pekingeend die een begrip is bij Lan Tin. We bieden een fusion keuken die gebaseerd is op een authentieke basis’, aldus chefkok Leon Zheng.

Inspiratie uit het buitenland
Chunna Dong: ‘We blijven vernieuwen, volgen de trends en staan niet stil. Dit vind je terug in het menu, de dranken en in de ambiance. Internationale Aziatische horecaconcepten zijn een grote inspiratiebron. Hier geven wij een eigen touch aan. De kracht zit in de details. Een eigen stijl is essentieel, anders verlies je de ziel.’

Exclusief jubileummenu
Speciaal voor het dertigjarig bestaan wordt van 20 t/m 23 april een jubileummenu geserveerd. Gasten worden in dit exclusieve viergangenmenu meegenomen op een culinaire reis van de authentieke Chinese klassiekers naar de Aziatische fusion stijl.

Reageer op dit artikel