nieuws

Restaurant tegen voedselverspilling opent tweede vestiging in Den Haag

Restaurant 62

Restaurant Instock in Amsterdam, het restaurant dat voedselverspilling tegen gaat, breidt uit naar Den Haag. Deze zomer opent het restaurant een tweede vestiging aan de Buitenhof 36. In het restaurant worden producten geserveerd die in de supermarkt niet meer verkocht mogen worden.

Restaurant tegen voedselverspilling opent tweede vestiging in Den Haag

De vier initiatiefnemers van Instock willen voedselverspilling zoveel mogelijk tegengaan.  De producten, met name brood, groente, fruit en aardappelen die niet meer verkocht mogen worden in supermarkten, maar nog wel aan de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit voldoen, komen voornamelijk uit Albert Heijns in Amsterdam.

Het streven is om voor ten minste 80 procent gebruik te maken van producten die anders verspild waren. De initiatiefnemers noemen dit pas het begin. ‘In realiteit is het percentueel gezien een erg klein deel van de totale verspilling. Wij zijn nog lang niet klaar met voedselverspilling op de kaart te zetten.’

Restaurant Instock opende aanvankelijk als pop-up restaurant de deuren, maar telt inmiddels ook een toko in Amsterdam en is actief op events en festivals.

Reageer op dit artikel