nieuws

Ton Poppes draagt voorzittershamer KHN Amsterdam over aan Kees Teer

Restaurant 251

KHN Amsterdam heeft op 5 april afscheid genomen van drie bestuurders en heeft vier nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. Jarenlang heeft voorzitter KHN Amsterdam Ton Poppes zich ingezet voor de belangen van de horecaondernemers in Amsterdam. Dinsdag is de voorzittershamer overgedragen aan Kees Teer van Corendon Vitality Hotels en Resorts bij Corendon.

Ton Poppes draagt voorzittershamer KHN Amsterdam over aan Kees Teer
Ton Poppes

Het nieuwe bestuur zal bestaan uit Kees Teer (Corendon Vitality Hotels en Resorts), Anita Bos (Amstel hotel), Nico Evers (Westcord Fashion), Jonaton Tsuff (Quentin hotels), Marco Oskam (Café Casablanca), Rick Bakker (‘t Nieuwe Kafe), Arjan de Waard (o.a. café de Waard) en Pim Evers (o.a. Disco Doplly)

De nieuwe voorzitter heeft jarenlange ervaring in de horecabranche en wil de koers stevig voortzetten: ‘KHN Amsterdam gaat zich de komende tijd richten op de voorgenomen verhoging van toeristenbelasting, nieuw hotelbeleid, aanpak Airbnb, voldoende gekwalificeerd personeel en het optimaliseren van de veiligheid in de stad.’

De veiligheid op de uitgaanspleinen is verbeterd en onlangs heeft wethouder Ollengren aangekondigd de groei van hotels af te willen remmen en misbruik van Airbnb te willen aanpakken. Het nieuwe bestuur zegt stevig aan de slag te gaan om dit nóg meer concreet te krijgen.

Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam moet zorgen dat we nog beter worden gehoord en gekend in belangrijke dossiers’,  aldus scheidend voorzitter Ton Poppes. ‘De gastvrijheidsbranche is immers een belangrijke economische speler en werkgever in de stad. De diversiteit van de horeca en het aantal horecabedrijven en ook leden is de afgelopen jaren gegroeid. Nu het economische klimaat sterk is verbeterd en het goed gaat met onze branche vaart het College B&W Amsterdam te veel haar eigen koers. Deze is vooral gericht op de korte termijn en niet toekomstigbestendig voor de lange termijn.’

 

Reageer op dit artikel