nieuws

Veganistisch restaurant weert gasten die bont dragen

Restaurant 70

Met een sticker op de deur met de tekst ‘wij zijn bontvrij’ weert veganistisch restaurant Gare du Nord in Rotterdam gasten die bont dragen. Vanaf april geldt een bontverbod in het restaurant dat is gevestigd in een oude treinwagon.

Veganistisch restaurant weert gasten die bont dragen

‘Iedereen is welkom bij ons, want we willen iedereen kennis laten maken met plantaardig en lekker eten, maar er is iets waar we niet meer omheen kunnen. Deze winter hebben we helaas regelmatig bontkragen en bontvoeringen gezien in de treinwagon en dit kunnen wij niet langer tolereren’, meldt het restaurant op Facebook. ‘Hier zit extreem dierenleed achter en dat staat lijnrecht tegenover onze overtuiging en ons concept.’

Het nieuws levert op Facebook veel positieve reacties op. Maar er zijn ook mensen die zich afvragen hoe het dan zit met leer, wol en zijde. ‘Het is natuurlijk ingewikkeld om ergens een grens te trekken, maar dit lijkt ons een mooi begin’, is de reactie daarop van het restaurant.

Gare du Nord  omschrijft zichzelf als een biologisch restaurant dat zich inzet voor een duurzame en gezonde levensstijl.

 

Reageer op dit artikel