nieuws

Winnaar Topchef weg bij Librije’s Zusje

Restaurant 803

De winnaar van het tv-programma Topchef 2011, Tim Ringers, verlaat de keuken van het Waldorf Astoria in Amsterdam waar hij werkte onder de hoede van Sidney Schutte voor Librije’s Zusje. Ringers keert terug naar het noorden om aan de slag te gaan bij Prinsenhof in Groningen.

Winnaar Topchef weg bij Librije’s Zusje
Tim Ringers won in 2011 Topchef, de 12 Provincies

Tim Ringers won in 2011 de reeks Topchef De 12 Provincies met Robert Kranenborg en Julius Jaspers. 

Aan de tv-kookbattle deden 96 kandidaten mee uit 12 provincies. Per provincie drongen twee chefs door tot de eindronde, waarna er telkens één afviel. Tim Ringers ging in november 2011 als winnaar naar huis met het prijzengeld van 25.000 euro. Ten tijde van de uitzendingen werkte hij bij restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo. Later ging hij aan de slag voor Francois Geurds in Rotterdam.

Vanuit Rotterdam vertrok Ringers voor een reis naar Australië waar hij onder meer werkte bij stranresort Palm Cove. Begin 2014 kwam hij terug op Nederlandse bodem en de chef ging aan de slag bij Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria in Amsterdam  in de functie van chef de parti.

Nu gaat hij aan de slag bij Prinsenhof in Groningen.  ‘Ik ga nu terug naar Groningen voor m’n vriendin; na vijf jaar afwezigheid uit het noorden. Ik word bij Prinsenhof junior sous-chef en zet mijn route door voor mijn uiteindelijke droom, een eigen zaak,’ zegt Ringers tegen Misset Horeca.

Reageer op dit artikel