nieuws

Zusje ook naar Doetinchem

Restaurant 572

In Doetinchem opent de zestiende locatie van tapasrestaurant ‘t Zusje. Franchisenemer in Doetinchem is René Derks. ‘t Zusje is hard franchise formule waarbij gasten voor een vaste prijs onbeperkt kleine gerechtjes kunnen eten.

Zusje ook naar Doetinchem

Restaurant ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor één bedrag (27,80 euro) onbeperkt kleine gerechten kunnen eten. Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. Na een brand in 2004 ging het roer om en werd de ‘tapasformule’ ingevoerd: avondvullend, kleine gerechtjes eten voor een vast bedrag. De formule is inmiddels franchise.

Na Uden (twee locaties) volgde Oudenbosch, Cuijk, Vlijmen, Bergen op Zoom, Helmond, Zaltbommel, Venray, Tilburg, Sint-Oedenrode en Raamsdonksveer.

De placemats van de gasten vormen bij Zusje de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje.

In Doetinchem opent ’t Zusje op het Simonsplein op 29 april. In het pand zat voorheen een modezaak. Als openingsactie wordt elke tiende rekening verscheurd. Gasten kiezen hiervoor zelf een kistje uit. Het aantal personen waaruit het gezelschap bestaat is niet van belang. Zowel de rekening van tweetjes als van groepen gaat in de versnipperaar. Gasten kiezen nu zelf een vergrendeld kistje voor aanvang van het diner. Na het diner wordt deze opengeknipt. De actie loopt tot 29 mei.

Smits lanceerde eind vorig jaar een app om het telefoongebruik aan tafel te ontmoedigen. 

Benieuwd naar de diverse locaties van ’t Zusje?

Reageer op dit artikel