nieuws

Boek babyvoeding met Michelinsterren voor goed doel

Restaurant 311

Elf topchefs van acht verschillende restaurants, samen in het bezit van vijftien Michelinsterren, hebben de meest gezonde, culinaire gerechten bedacht voor de allerkleinsten. De recepten staan beschreven in het boek Culibaby. De chefs werden onlangs allemaal vader of opa. De helft van de opbrengst van het boek gaat naar een goed doel.

Boek babyvoeding met Michelinsterren voor goed doel

Het boek staat vol menu’s die alleen nog door de foodprocessor moeten. De gerechten zijn voor zowel ouders als voor baby’s. Naast de diverse recepten staan er tips in over voedsel en drank, handig voor, tijdens en na de zwangerschap.

Schrijfteam

Hans Melissen, de auteur van Culibaby, schreef eerder het boek Aan de Poel, samen met het team van dit gelijknamige tweesterrenrestaurant. Een van de grote fans van dit werk was verwoed amateurkok Carel van Helsdingen, die net opa was geworden. Hij klopte bij Hans aan met het idee om Culibaby te maken, samen met de topchefs van Nederland.

Fonds Gezond geboren

Melissen en Van Helsdingen kwamen tijdens het productieproces in contact met het net opgerichte Fonds Gezond Geboren. Dit fonds financiert wetenschappelijk onderzoek om dit geboorteleed als vroeggeboorte, groeivertraging, aangeboren afwijkingen en babysterfte  te voorkomen. Er bleek dringend behoefte aan ondersteuning, wat de auteurs heeft doen besluiten de helft van de opbrengsten van dit boek toe te zeggen aan dit fonds.

Participerende chefs

De Leest*** Jacob Jan Boerma & Ewout Eleveld
De Librije*** Jonnie Boer & Maik Kuijpers
Aan de Poel** Jasper Hermans
Bord’Eau** Richard van Oostenbrugge
Chapeau!** Jan Sobecki
Parkheuvel** Erik van Loo
Merlet* Jonathan Zandbergen
Rijks Joris Bijdendijk & Wim de Beer

Reageer op dit artikel