nieuws

Chef de partie De Librije door naar wereldfinale Young Chef 2016

Restaurant 449

Andrea Miacola (28), chef de partie van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle gaat de Benelux vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale S.Pellegrino Young Chef 2016. Miacola wist maandag in Antwerpen een ticket naar de finale in Milaan te bemachtigen met zijn grijs Carmagnola konijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon.

Chef de partie De Librije door naar wereldfinale Young Chef 2016

Met trillende handen maakte Miacola zijn zes borden op. ‘Ik wil met mijn gerecht de jury verrassen en imponeren’, zei hij nadat hij zijn gerecht had ingeleverd. ‘Een gerecht met moderne technieken, maar waarvan de basis klassiek is. Een prachtig gerecht’, aldus jurylid en tweesterrenchef Hans van Wolde van restaurant Beluga. Hij liet weten dat de jury unaniem was in haar oordeel. Naast Van Wolde, bestond de jury uit de Belgische ster(ren)chefs David Martin, Filip Claeys, Giovanni Bruno, Tim Boury en Ilario Mosconi.

Andrea Miacola

Miacola, die sinds 2015 chef de partie is bij De Librije, deed vorig jaar in Portugal mee aan de wedstrijd. Toen schopte hij het tot de semi-finale. ‘Geweldig dat ik nu door ben’, zei hij na afloop. ‘Ben echt heel erg blij.’ Miacola werkte in zowel Engeland, Italie, Portugal en Zwitserland bij sterrenrestaurants.

Overige kandidaten

De overige kandidaten voor de regio Benelux waren:
Jeffrey Laarberg – Souschef bij Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen, Nederland
Lorenzo Zanaga – Chef de partie bij Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, Nederland
Andrea Miacola – Chef de partie bij De Librije*** in Zwolle, Nederland
Lars Drost – Chef de partie bij Ciel Bleu Restaurant** in Amsterdam, Nederland
Kees Krabbe – Souschef bij Square Gastronomie in Hengelo, Nederland
Laurent Vandekerckhove – Chef bij Savarin in Oostende, België
Jelle de Roy – Chef bij Ambrosia Fijnkeuken in Duffel, België
Thijs Vervloet – Chef bij Restaurant Colette in Westerlo, België
Alex Lamonte – Chef de partie bij Benoit & Bernard Dewitte* in Ouwegem, België
Jonathan Hernandez Peralta – Souschef bij Ô de vie in Juprelle, België

Wedstrijd

Bijna 3000 jonge chefs, uit meer dan negentig verschillende landen, schreven zich met hun signature dish in. Alle kandidaten werden vervolgens verdeeld in twintig regio’s op basis van hun geografische oorsprong. De tien regionale kandidaten werden geselecteerd op basis van de volgende punten: ingrediënten, vaardigheden, vindingrijkheid , schoonheid en de boodschap. Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd mag je niet ouder zijn dan dertig jaar en ten minste een jaar werkervaring hebben in een restaurant als chef, souschef, of chef de partie. Voor de regio Benelux kwamen ruim vijftig inschrijvingen binnen. Met het initiatief wil drankenproducent S.Pellegrino opkomende talenten ondersteunen.

Eind augustus 2016, worden de twintig beste regionale jonge chefs uit elke regio aangekondigd als de officiële finalisten. Elke finalist wordt toegewezen aan een ‘Mentor Chef”, één van de leden van de regionale jury. Op 13 oktober 2016 verzamelen de lokale finalisten zich in Milaan voor de laatste fase die zal bestaan uit een tweedaagse intensieve kookwedstrijd. De winnaar is de S.Pellegrino Young Chef van 2016.

Bekijk hier de foto’s van de deelnemers in actie.

Reageer op dit artikel