nieuws

Dick Middelweerd** weer samen met Brabants Beste

Restaurant 2519

Dick Middelweerd, chef van het tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, gaat op herhaling met de ‘Allegorie van het Zuiden’, een pop-up van Brabants Beste mensen. Deed hij dit vorig jaar tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, dit jaar in Veghel tijdens het Art & Food festival van Fabriek Magnifique.

Dick Middelweerd** weer samen met Brabants Beste
Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre

Dick Middelweerd kookt in de Koekbouw op de Noordkade, industrieel erfgoed, in een decor van Atelier van Asseldonk uit Mariaheide. De basis: een twintig meter lange tafel. Ook Maison van den Boer verleent haar medewerking aan de diners. Andere partners zijn Beerze Bier uit Vessem en Oogenlust uit Eersel.

De partners zetten – net als tijdens de eerste editie van ‘Allegorie van het Zuiden’ – een sfeer neer als uit een schilderij van Jan Steen. ‘We mixen verleden met het razende heden’ aldus Middelweerd. ‘En koken volgens het seizoen en heerlijk bourgondisch.’

Per diner kunnen 120 mensen aanschuiven. De prijs per couvert bedraagt €150 all-in incl. btw. Dit festival in Veghel vindt plaats van 15 tot 24 juli.  

Reageer op dit artikel