nieuws

Driesterrenchef Pascal Barbot op Folie Culinaire

Restaurant 116

Chef-kok Pascal Barbot van het Parijse driesterrenrestaurant l’Astrance komt naar Maastricht. Op Folie Culinaire 2016 in MECC Maastricht, geeft de Fransman een demonstratie van zijn kunnen.

Driesterrenchef Pascal Barbot op Folie Culinaire

Folie Culinaire vindt plaats van 10 tot en met 12 oktober 2016. Verschillende gerenommeerde chefs van internationale sterrenrestaurants komen dan naar de Limburgse hoofdstad om hun kookkunst te tonen.

Pascal Barbot

Pascal Barbot wordt in het gastronomische landschap door velen als voorbeeld gezien. Hij is geboren in Vichy, begint zijn carrière in Londen en gaat vervolgens aan de slag bij de gebroeders Troisgros*** in Roanne. Tijdens zijn militaire dienst wordt hij de kok van de admiraal en ontdekt vele culturen van de Pacific landen. Na zijn legerdienst staat hij vier jaar aan de zijde van Alain Passard in l’Arpège*** waar hij later souschef wordt.

Hij maakt een uitstap van een jaar naar Sydney voor de opening van een restaurant en keert terug naar Frankrijk, ditmaal naar Lapérouse, waar hem gevraagd wordt de oude grandeur terug te brengen. Pascal kan er zijn draai niet vinden en opent in 2000, samen met zijn compagnon Christophe Rohat, l’Astrance. Al zeer snel stijgt het restaurant tot de hoogste sferen in de gastronomie om in 2007 zijn derde Michelinster te behalen.

l’Astrance

Het typische aan l’Astrance is dat het restaurant slechts 25 zitplaatsen heeft en er een wachtlijst is van 6 maanden. De keuken heeft geen ruimte voor grote apparaten en nieuwe technologieën. Er wordt op 3-sterren niveau gekookt met authentieke technieken waarvan sommige afkomstig zijn van de vele reizen die Pascal heeft gemaakt. Op zijn 44e heeft Pascal een groot aantal jongens geformeerd die vandaag de dag allemaal toppers en sterrenchefs zijn geworden, net zoals Alain Passard in zijn tijd heeft gedaan.

Eerder werd al bekend dat ook Han Ji en de Mexicaanse chef Jonatán Gómez Luna Torres op het event staan.

Reageer op dit artikel