nieuws

Dubai krijgt eigen Michelingids

Restaurant 53

Dubai wordt toegevoegd aan de lijst met wereldsteden met een eigen Michelingids. Gidsendirecteur Michael Ellis zegt aan een eigen gids voor Dubai te werken, maar kan nog niet zeggen op welke termijn.

Dubai krijgt eigen Michelingids

In Dubai zijn zeker 20 chefs aanwezig met een restaurant die in bijvoorbeeld Amerika of Frankrijk al sterren hebben verzameld. Daarmee is er volgens Ellis voldoende potentieel om een eigen gids te rechtvaardigen.

Hij zei dit tijdens het Global Restaurant Investment Forum, meldt Timeoutdubai.com. ‘Het hoodkantoor van Michelin voor Afrika, India en het Midden-Oosten staat in Dubai, dus een eigen gids is een kwestie van tijd.’

Wanneer die gids er komt, kan Ellis nog niet aangeven. ‘Het is eenvoudig. Het is een relatief kleine, Engelssprekende stad. We zouden volgend jaar al een Dubai-gids kunnen lanceren, maar dat is nog speculatie.’

In Dubai hebben onder meer Pierre Gagnaire, Marco Pierre White, Gordon Ramsay, Jason Atherton en Tom Aikens een restaurant.

Reageer op dit artikel