nieuws

Metamorfose Umami by Han

Restaurant 826

De restaurants van Umami by Han worden vernieuwd. Zowel de keuken als het interieur krijgen veel meer modern-Aziatische invloeden en de kaart draait nog meer om gezondheid. Het restaurant in Eindhoven is als eerste onder handen genomen.

Metamorfose Umami by Han

In het vernieuwde concept vind je behalve het restaurantdeel een open food bar met fruits de mer en een stoomkeuken, waar verschillende soorten bapao met gepekelde groenten worden bereid. Han Ji: ‘Dit is een herinnering aan mijn jeugd in China, waar deze broodjes vooral werden gegeten door boeren die geen geld hadden voor vlees of vis.’ Daarnaast maken een wijnbar en een theebar onderdeel uit van het concept. Vorig jaar werd het menu van de shared-dining-restaurants al naar een hoger niveau getild.

Gezondheid

Net als bij de andere restaurants van de Han Group is ook de keuken van Umami by Han gebaseerd op de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer. Centraal staat de gedachte dat voeding eerlijk, zuiver en veilig moet zijn. Gezondheid speelt een belangrijke rol in de keuken van Han Ji. ‘Omdat het gebruik van veel zout bijvoorbeeld niet goed is, heb ik vijf verschillende marinades bedacht die de gerechten in balans houden.’

Interieurconcept

In het interieur zijn modern-Aziatische invloeden zichtbaar. Het  is ontwikkeld in samenwerking met de Horecafabriek. Directeur Rein Rambaldo: ‘We wilden een stoere omgeving creëren, maar wel een die past bij de kwaliteit van het eten en de zuiverheid van de ingrediënten. We hebben daarom veel natuurproducten gemixt met rauwere materialen. Denk aan de combinatie leer en staal. Met smaken uit de Thaise, Chinese, Koreaanse en Japanse keuken, ontdek je uiteraard ook een aantal verwijzingen naar deze verschillende Aziatische culturen. Al dan niet gebracht met een knipoog. Van de knallende rode kleur op de muren tot de krachtige schildering van illustrator Skulljan, die perfect past bij de modern-Aziatische keuken.’

Reageer op dit artikel