nieuws

Julius Jaspers organiseert groots vlees-event

Restaurant 180

In het weekend van 11 en 12 juni 2016 tovert Julius Jaspers de Centrale Markthal in het Foodcenter te Amsterdam om tot een paradijs voor de carnivoor: Butcher’s Heaven. Bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van vlees.

Julius Jaspers organiseert groots vlees-event

Het gaat om heerlijk, eerlijk vlees in al zijn veelzijdigheid. Mooie stukken gebraad, verfijnde delen, maar ook ‘vergeten’ soorten die verrassend lekker zijn. Niet teveel garnituur, geen poespas, maar puur natuur vlees in een relaxte festival sfeer.

Vlees van goede afkomst
Tijdens Butcher’s Heaven bereiden ruim 25 chefs en hun teams met passie en respect ‘van boer tot bord’ hun favoriete gerechten. Zo zijn onder andere de restaurants Ron Gastrobar, Bord’Eau, Lucas Rive, Happyhappyjoyjoy, Lute, Niven, The Roast Room, Julius bar&grill, Jord Althuizen aanwezig. Een mooie mix van lokale helden en de absolute top uit de vaderlandse horeca. Iedere chef bereidt zijn eigen vleesspecialiteit op de Big Green Egg.

Workshops
In de Butcher’s Heaven slagerij geeft Gertjan Kiers, aka Demoslager, dagelijks twee workshops uitbenen van onder andere runderrib en varken, en drie demonstraties uitbenen van rund, varken en lam. Er worden demonstraties gegeven hoe deze stukken vlees perfect bereidt worden. De bekende worstmaker Brandt & Levie deelt in het worstatelier zijn geheimen. Vier keer per dag wordt er een workshop ‘worst maken’ gegeven en naast de receptuur krijg je ook de worsten mee naar huis.

En meer
Op de terrassen wordt het ook genieten met drie goed gevulde bars en alle speciaal bieren van Brand bier. Daarnaast zijn er gedurende de hele dag verschillende whisky- en wijnproeverijen. Voor de liefhebbers van goede keukentools zoals koksmessen, schorten, houten planken en natuurlijk kookboeken is er ook volop aanbod.
Butcher’s Heaven is 11 en 12 juni geopend van 12.00 tot 23.00 uur, tickets kosten € 10,= in de voorverkoop en € 15,= aan de deur. Tickets zijn online te bestellen.

Reageer op dit artikel