nieuws

Kookboek Dick Middelweerd** en Guus Meeuwis

Restaurant 457

Dick Middelweerd, chef en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre brengt samen met zanger Guus Meeuwis een kookboek uit. Het duo werkte al eerder samen in pop-up restaurant Gustaaf.

Kookboek Dick Middelweerd** en Guus Meeuwis

In navolging van pop-uprestaurant Gustaaf, ter ere van Guus’ jubileumjaar in 2015, hebben de zanger en de chef opnieuw de culinaire handen ineen geslagen. Het resultaat verschijnt dit najaar in de vorm van een kookboek, Het lekkerste van Guus en Dick, een boek vol smakelijke hits.

Dick Middelweerd

‘Door de jaren heen verzamel je favorieten en dat bracht ons op het idee om deze te bundelen in één kookboek. Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt en recepten waarmee je echt kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. De gerechten van Guus staan inmiddels ook bij ons thuis op tafel en andersom, dat is precies de bedoeling van dit boek.’

Guus Meeuwis: ‘We hebben het altijd over twee dingen: wielrennen en eten. Het eerste doen we te weinig, het tweede des te vaker en liever. Uit die gesprekken is dit kookboek ontstaan; het is eigenlijk een verzameling van alles wat we zelf het lekkerste vinden.’

In het boek draait het om één ding: lekker eten. Er staan  70 recepten in, waarvan 11 mayo’s en 7 sauzen. Van de overige 56 gerechten zijn er telkens  twee versies: één van thuiskok Guus voor elke dag en één van sterrenchef Dick voor als er net wat meer tijd is in de keuken.

Het lekkerste van Guus en Dick verschijnt op 11 oktober en wordt uigebracht door Kosmos. Het boek gaat € 24,99 kosten. 

Reageer op dit artikel