nieuws

Koppert Cress wint Koning Willem I Plaquette

Restaurant 1331

Tuinbouwbedrijf Koppert Cress in Monster heeft donderdagavond in Eindhoven de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 gewonnen. Eigenaar Rob Baan kreeg de prijs uit handen van koningin Máxima.

Koppert Cress wint Koning Willem I Plaquette
Twitter Rob Baan

Met de Koning Willem I Plaquette worden duurzame innovaties van kleine of grote organisaties beloond. Het thema van dit jaar was ‘Creating the Future’. De winnaar werd tijdens de uitreiking geroemd om haar durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Andere genomineerden voor de prestigieuze prijs in het kader van Duurzaam ondernemerschap waren Fairphone en Fujifilm.

Kassen

In de kassen van Koppert Cress zijn alle technieken die er bestaan op het gebied van duurzaamheid verwerkt: zonnecellen op het dak, diffuus glas dat een betere verdeling van het licht in de kas geeft, terugwinning van warmte, opslag van koude- en warme lucht in de bodem en ledverlichting. ‘We stoken nu nog steeds met warm water van vorig jaar’, zei Baan eerder tegen Misset Horeca.

Microgroente

Tuinder Rob Baan startte in Monster ooit met een kas van 6000 vierkante meter vol met microgroente. Inmiddels is het bedrijf ruim vijftien keer zo groot. Ruim 99 procent van wat er wordt gekweekt, gaat naar de horeca.

 

Reageer op dit artikel