nieuws

KPMG na excuses om ‘no show’ weer welkom bij restaurant

Restaurant 189

Na excuses van KPMG, is de accountantsorganisatie weer welkom bij restaurant Rauw in Amersfoort. ‘We hebben de strijdbijl begraven. Niets geen claims of no-show factuur, ze komen gewoon gezellig eten volgende week’, schrijft restaurateur Maarten van der Heide dinsdag op Facebook. ‘Samen maken we dan een vrolijke foto.’

KPMG na excuses om ‘no show’ weer welkom bij restaurant
22-09-2015 AMERSFOORT, RESTAURANT RAUW. MISSET HORECA ©KASTERMANS STUDIO

Het restaurant berichtte maandag op Facebook dat KPMG niet langer meer welkom was, nadat het om 17.30 uur afzegde voor een groep van vijftien gasten. Eerder die dag was nog door KPMG gebeld met de melding dat ze met een grotere groep kwam, waarop door het restaurant werd beslist een extra kracht in te zetten.

Weigeren

‘KPMG maakt er een gewoonte van om bij verschillende restaurants te reserveren, en pas op het laatste moment een keuze te maken waar er daadwerkelijk gegeten wordt’, zo meldde het restaurant nadat de reservering werd gecanceld. ‘Dit was niet de eerste keer.’

Met het weigeren van het restaurant, wilde mede-eigenaar Van der Heide een standpunt maken. Nu excuses is aangeboden door KPMG, schrijft het restaurant de deuren weer open te zetten voor het bedrijf. ‘Voor de goede orde: dit gaat niet om de muntjes maar om bewustwording bij grote bedrijven die er af en toe beter over na zouden moeten denken dat gastvrijheid een vak van aandacht is en dat best wat zorgvuldiger met reserveringen mag worden omgegaan’, schrijft de restaurateur nu op Facebook.

KPMG

Andy Bellm, persvoorlichter van KPMG noemde de kwestie ‘heel vervelend’. Bellm zei dat het diner op het laatste moment werd gecanceld, omdat de groep die mee kon steeds kleiner werd.

Reageer op dit artikel