nieuws

Nieuwe bestuur Gastronomisch Gilde op 27 juni

Restaurant 1582

Het nieuwe bestuur van het Gastronomisch Gilde wordt niet op 30 mei gekozen, maar op 27 juni. De algemene ledenvergadering – inclusief verkiezing nieuw bestuur –  is een maand naar achteren verschoven.

Nieuwe bestuur Gastronomisch Gilde op 27 juni

Dit laat de voormalig Koksgilde-voorzitter en nu interim bestuurslid Hans Everse weten aan Misset Horeca.

Door de verplaatsing van de vergadering is de sluitingsdatum voor chefs om zich  aan te melden voor een bestuursfunctie ook verruimd naar 1 juni.

Het Gastronomisch Gilde is een nieuwe club ontstaan door het samenvoegen van het Koksgilde en de Meesterkoks. Vorig jaar stemden de leden van beide clubs al  in met de fusie.

Zowel voorzitter Hans Everse (Koksgilde – 3500 leden) als Onno Kokmeijer (Meesterkoks – 85 leden) leggen hun functie neer. Ze kunnen zich wel opnieuw verkiesbaar stellen voor een rol in het nieuwe bestuur.

De contributie van het Gastronomisch Gilde is vastgesteld op  124 euro voor 2016, voor leden boven de 23 jaar. Voor jeugdleden tot en met 22 jaar en gepensioneerde koks wordt dit 62 euro.

Vakgroepen

‘Met de oprichting van het Gastronomisch Gilde is er nu één partij die alle chefs gaat vertegenwoordigen. Samen staan we sterk, is het motto. Er komen vakgroepen voor Meesterkoks, chefs, souschefs, chefs de partie en voor leerlingen.’

Het secretariaat van de nieuwe club wordt gevormd door MOS van Arjan van den Berg. Hij vervangt Ferdie Olde Bijvank.

Momenteel staat het interim bestuur uit:
Onno Kokmeijer
Ben van Beurten
Loek Beemster
Marcel de Leeuw
Hans Everse
Hans Kerssemakers
Waldrik Kremer
Theo Pieper
Hugo Wijbenga

Reageer op dit artikel