nieuws

Nieuwe duurzame kweekvis gelanceerd: cobia

Restaurant 1255

Sinds deze week is de vissoort Open Blue cobia verkrijgbaar voor de Nederlandse horeca en speciaalzaken. Cobia is ontwikkeld als kweekvis ter vervanging van onder meer de populaire kabeljauw.

Nieuwe duurzame kweekvis gelanceerd: cobia

De term ‘kweekvis’ heeft voor veel chefs nog weinig aantrekkingskracht. Met de cobia lanceert het internationale Open Blue in Nederland een vissoort die op een geheel nieuwe, duurzame manier gekweekt wordt op open zee.

De vissen worden 12 kilometer uit de kustlijn van de Caribische zee in hun natuurlijke omgeving grootgebracht. Hierdoor leven de vissen een schone en dynamische omgeving, wat de smaak en kwaliteit ten goede komt.

De cobia is van sashimi-kwaliteit en heeft een lange houdbaarheid. Hiernaast is de vis culinair veelzijdig toepasbaar.

Sterklas

Ter ere van de lancering bedachten de talentvolle chefs van Sterklas Amsterdam twaalf verschillende gerechten met cobia. Ze waren daarbij geheel vrij in het kiezen van hun bereidingswijze, zodat de veelzijdigheid van de vis duidelijk aan het licht zou komen.

Voor de gelegenheid was een jury van journalisten aanwezig, die oordeelde dat Stefan Kam van restaurant Bord’Eau** het beste gerecht maakte. Jury en kandidaten werden begeleid door Keng Vichianrat, souschef van restaurant La Rive* en winnaar van de Prix Taittinger Benelux.

Open Blue Cobia

De Open Blue Cobia is het hele jaar door leverbaar met continue kwaliteit en vetgehalte. De vis heeft een stevige structuur en de houdbaarheid is extreem lang voor verse vis: twaalf dagen voor filets.

Cobia is vanaf deze week voor de horeca en speciaalzaken verkrijgbaar via het van oorsprong Duitse bedrijf “Frische Paradies”. Dit logistieke centrum voor gastronomische producten levert sinds kort door heel Nederland.

Aan de ontwikkeling van cobia als kweekvis is zes jaar gewerkt als antwoord op het groeiende tekort aan de populaire kabeljauw.

Reageer op dit artikel