nieuws

Restaurateur schuldig aan doodslag gast pinda-allergie

Restaurant 545

Een Engelse restauranteigenaar die een gast met een pinda-allergie zonder te vertellen een maaltijd met pindapoeder serveerde waardoor die overleed, is door de Engelse rechtbank schuldig bevonden aan doodslag. Dat meldde de BBC maandag. Mohammed Zaman is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.

Restaurateur schuldig aan doodslag gast pinda-allergie

Hoofdaanklager Martin Goldman spreekt van ‘een zeer tragische zaak, waarin Paul Wilson volledig onnodig om het leven is gekomen.’ Zaman verving amandelpoeder voor een goedkopere notenmix, waarvan hij wist dat daar een potentieel dodelijke pindapoeder in zat, stelt Goldman. Wilson had duidelijk aangegeven dat zijn Kip Tikka Masala ‘geen noten’ mocht bevatten.

Zaman faalde om zijn gasten te waarschuwen en zijn personeel goed in te lichten. Ook had hij geen actie ondernomen na een eerdere allergische reactie van een andere gast,zo stelt de aanklager, die de uitspraak als een duidelijk signaal ziet richting de cateringindustrie die zorg voor hun gasten moet dragen.

Reageer op dit artikel