nieuws

Rookvrij terras voor De Rede van Dronten

Restaurant 179

Restaurant De Rede van Dronten heeft het terras volledig rookvrij gemaakt. Bedrijfsleider Jeroen Groot noemt het een grote stap. ‘Maar we moeten één beleid voeren nu ons terras – sinds eind april – volledig kan worden afgesloten wanneer het kouder wordt.’

Rookvrij terras voor De Rede van Dronten

Het dak kan automatisch worden dichtgeschoven en de wanden worden uitgeschoven, waardoor een afgesloten ruimte ontstaat waar gasten het hele jaar door kunnen zitten. ‘Het is vrij uniek wat we hebben gebouwd. Het rookbeleid werd daardoor lastig. Want wat doe je als gasten willen roken als bijvoorbeeld het dak halfopen is?’ De Rede van Dronten besloot daarom de stap te nemen en het terras te allen tijde rookvrij te maken.

Gasten

‘Er zijn gasten die het jammer vinden.’ Voor hen wordt buiten de serre-achtige uitbouw een rooktafeltje geplaatst. Het duurde drie jaar voordat De Rede van Dronten de vergunning voor dit terras rondkreeg. ‘Van een paar zitjes op het terras, zijn we gegroeid naar 160 stoelen.’

Rookbeleid

Groot verwacht dat binnen drie jaar  het rookverbod op de schop gaat en er een rookverbod op het terras komt. ‘Ik zeg niet dat ik dit promoot, want voor veel ondernemers zou dit heel erg zijn. Maar wij hebben de discussie rondom het rookbeleid op het terras wel meegenomen in onze overweging.’

Reageer op dit artikel