nieuws

Tweede editie culinaire restaurantweek Fijnproeven

Restaurant 147

Na de succesvolle eerste editie van Fijnproeven in oktober 2015 hebben de drie restaurantverenigingen opnieuw de handen ineen geslagen en wordt van 23-29 mei 2016 voor de tweede keer een culinaire restaurantweek georganiseerd: Fijnproeven.nl.

Tweede editie culinaire restaurantweek Fijnproeven

De unieke samenwerking tussen Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs, waarbij DiningCity als faciliterende partner optreedt, biedt culinaire liefhebbers de mogelijkheid om voor een scherpe prijs kennis te maken met de topgastronomie van Nederland en Vlaanderen.

‘Actieweek met kwaliteit en allure’

De deelnemende restaurants spelen met het initiatief in op de groeiende stroom aan actie- en themaweken. Henk Borst, directeur van Fijnproeven.nl: ‘Het succes van de eerste editie heeft ons gestimuleerd om op de ingeslagen weg voort te gaan. We hebben een manier gevonden om aansluiting te vinden bij het fenomeen actieweek maar dan wel met behoud van de kwaliteit en allure waar onze aangesloten restaurants voor staan.’

Nieuwe en bestaande gasten

De drie organiserende restaurantverenigingen beogen zowel reguliere als nieuwe gasten van dienst te zijn. ‘Uiteraard nodigen wij ook onze vaste gasten uit om ook eens een collega-restaurant te bezoeken tijdens de actieweek’, licht Borst toe. ‘Maar zeker ook voor liefhebbers van gastronomie die regelmatig uit eten gaan maar onder dit niveau is Fijnproeven.nl een uitkomst. Deze mensen willen we graag laten ervaren dat het verschil in kwaliteit, ambiance en beleving veel groter is dan het uiteindelijke verschil op de rekening‘, aldus Borst.

110 restaurants tot nu toe

Naast de aangesloten leden van de drie initiatiefnemers is de week ook opengesteld voor restaurants die naar objectieve maatstaven tot de culinaire top van Nederland en Vlaanderen gerekend mogen worden. In totaal hebben 110 toprestaurants zich al voor deze week aangemeld.

Data en prijzen

De tweede Fijnproeven-week vindt plaats van 23 mei-29 mei 2016 waarbij een keuze gemaakt kan worden uit een 3- of 4 gangen lunch of een 3 gangen diner voor € 37,50 met een toeslag van € 7,50 per Michelinster. Aanvullend ontvangen deelnemers een korting van € 2,50 als de reservering gemaakt wordt met een creditcard.

Reageer op dit artikel