130 gerechten van topkoks: kookboek Rijksmuseum

130 gerechten van topkoks: kookboek Rijksmuseum

Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt. Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.

In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van Nederland weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.

Bakpapier

Culinair journalist Jonah Freud stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.