nieuws

Bowery Restaurant komt met ludieke actie

Restaurant 1870

Bowery Restaurant is een van de nieuwste restaurants op Amsterdam Airport Schiphol. Bowery lanceerde recentelijk haar nieuwe menukaart en komt met een ludieke publieksactie om dit onder de aandacht te brengen: ‘Dineer in Bowery op 17 juni en vlieg dezelfde avond naar een andere metropool voor het dessert’.

Bowery Restaurant komt met ludieke actie
Restaurant manager Rick Bakker en executive chef Edwin van den Heijkant.

De naam Bowery is geïnspireerd op het Nederlandse woord bouwerij (boerderij) en is tevens de naam van een straat in Lower Manhattan, New York. Het vertegenwoordigt de link tussen het Nederlandse erfgoed en het kosmopolitische restaurantconcept. Dit wordt vertaald in de menukaart, de ingrediënten en het interieur.

Gerechten met een twist
Bowery biedt authentieke en hedendaagse gerechten; grill gerechten van de Josper houtskoolgrill, Aziatische (wok)specialiteiten en een keuze aan klassiekers. Het menu is samengesteld door executive chef Edwin van den Heijkant en zijn team. ‘We werken uitsluitend met verse producten, veelal lokaal en van het seizoen. Bowery heeft een bijzondere twist die we vertalen in het combineren van Nederlandse producten met een Aziatische bereiding. De gerechten op de kaart kunnen de hele dag worden besteld en salades zijn zelf samen te stellen. Dat geeft veel vrijheid aan de gasten om echt de producten te kiezen die ze zelf willen,’ aldus de executive chef.

Bowery werd geopend in december 2015 en introduceert nu een nieuwe menukaart. ‘In de nieuwe kaart vind je heel duidelijk mijn signatuur terug. De kennis en liefde voor goed eten en drinken, in combinatie met een team dat wordt uitgedaagd, komt hier uitstekend in naar voren.’ Het eten wordt bereid in de drie open keukens waar de tegels met Nederlandse tafereeltjes, ontworpen door de Spaanse kunstenaar Israel Páez, zorgen voor een authentieke, lokale touch.

Ludiek
De publieksactie ‘Dineer in Bowery op 17 juni en vlieg dezelfde avond naar een andere metropool voor het dessert’ is inmiddels gestart. Deze prijs voor twee personen wordt uitgereikt tijdens het diner in Bowery op vrijdagavond 17 juni 2016. Na het hoofdgerecht wordt het winnende koppel bekend gemaakt en vliegen zij dezelfde avond naar een andere metropool waar het dessert wordt geserveerd. Uiteraard is de vlucht, het transport en de overnachting met ontbijt bij deze prijs inbegrepen. Gasten kunnen een reservering maken voor deze avond vanaf 8 juni via de website. Naast de reguliere contactgegevens, worden bij de reservering tevens de paspoortgegevens gevraagd.

Reageer op dit artikel