nieuws

CNV luidt noodklok over Inspectie SZW

Restaurant 972

In bedrijfstakken waar fraude en uitbuiting op de loer liggen, krijgen bedrijven lang niet vaak genoeg controle van de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie. Dat komt door een gebrek aan mankracht. Vakbond CNV slaat daarover donderdag alarm bij de Tweede Kamer.

CNV luidt noodklok over Inspectie SZW

De risicosectoren zijn de land- en tuinbouw, de bouw, de detailhandel, het transport, de horeca, de uitzendbranche en de schoonmaak. In de branches zijn vorig jaar 5348 controles uitgevoerd op in totaal zo’n 154.000 werkgevers, dat is slechts 3,5 procent. Veel te weinig, aldus Limmen. ‘Dat zet dus geen zoden aan de dijk. Zonder controle zijn regels en wetten een wassen neus.’

Controles

De Inspectie SZW voert de controles uit om onder meer schijnconstructies, oneerlijke concurrentie en uitbuiting tegen te gaan.

Reageer op dit artikel