nieuws

Duitse toeristen geven €4,9 miljard uit in Nederland

Restaurant 1084

Het meeste geld dat door buitenlandse toeristen in Nederland wordt besteed, komt van Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en zakenreizigers. In 2015 gaven zij 4,9 miljard euro uit, op een totaal van 10,2 miljard euro dat toeristen in Nederland besteedden. Jaarlijks vieren een kleine vier miljoen Duitsers in Nederland vakantie.

Duitse toeristen geven €4,9 miljard uit in Nederland

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt woensdag dat na de Duitsers ook Belgen veel in Nederland besteden, hoewel ze op geruime afstand volgen. Vorig jaar gaven ze 1,4 miljard euro in ons land uit, ruim 13 procent van de totale bestedingen. Toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en Italië volgen in het lijstje met uitgaven.

Economisch herstel

De horeca is één van de sectoren die het meest profiteren van het economisch herstel in 2016. De Rabobank verwacht een groei van zo’n 3 procent.

In 2015 bezochten bijna 15 miljoen internationale toeristen Nederland, 7 procent meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een raming van het bureau NBTC Holland Marketing, waarmee het dinsdag naar buiten kwam. De bezoekers verbleven opgeteld een slordige 37,2 miljoen nachten in ons land.

Reageer op dit artikel