nieuws

Eerste kweker geïnaugureerd als lid Euro-Toques

Restaurant 1025

Slakkenkwekerij Slow Escargots is op 30 mei geïnaugureerd als nieuw lid van Euro-Toques Nederland. Hiermee is slakkenkweker Lennard ter Hall de eerste kweker die toetreedt tot Euro-Toques Nederland.

Eerste kweker geïnaugureerd als lid Euro-Toques

De feestelijke inauguratie van Slow Escargots als lid van Euro-Toques Nederland werd verricht door Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland en de burgemeester van Nieuwaal de heer Albert van den Bosch, die het Euro-Toquesschild onthulde.

Unaniem gekozen

Voorzitter Ted Janssen: ‘We zijn heel blij met zo’n bevlogen kleine producent als Lennard ter Hall, die unaniem door onze ledencommissie gekozen is. Ik ben er van overtuigd dat Nieuwaal op de Europese kaart gezet wordt als dé plaats waar op verantwoorde wijze kwaliteitsslakken worden gekweekt.’Burgemeester Van den Bosch noemde Lennard ter Hall een pionier die tegen de stroom in durft te gaan.

Slakken

De slakken zijn direct afkomstig van het land en worden niet ingevroren. Ze worden geleverd aan (sterren)restaurants, kleinere groothandels als Vanilla Venture en particulieren. Slow Escargots levert rauw ontschaald slakkenvlees, levende slakken en slakken gekookt in bouillon (biologische bouillon van de Kleinste Soepfabriek).

Klik hier voor het interview dat Misset Horeca had met Lennard ter Hall over slakken op de menukaart.

Reageer op dit artikel