nieuws

Eerste Zeeuwse mosselen van seizoen aan land gebracht

Restaurant 2058

Onder grote belangstelling werd woensdag het zogenoemde hangcultuur mosselseizoen langs de Grevelingendam in het Zeelandse Bruinisse geopend.

Eerste Zeeuwse mosselen van seizoen aan land gebracht
ANP

In Nederland kennen we de bodemcultuur- en de hangcultuurmossel. Hangcultuurmosselen zijn een maand eerder verkrijgbaar. Deze mosselen hangen aan lange touwen in het water. Ze groeien op dicht onder het Zeeuwse wateroppervlak. Het voedselaanbod is hier rijker, waardoor de mosselen een maand eerder verkrijgbaar zijn dan mosselen van de bodem. Hangcultuurmosselen zijn vrij van zand en hebben een heerlijke, delicate smaak door de optimale doorstroming van het zuivere Zeeuwse water, met zijn vele mineralen en sporenelementen.

Vol visgewicht

De vroege mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. De mosselen zijn vanaf 1 juni bij de viswinkels in Nederland en België verkrijgbaar.

Mosselen in de wok

Culinair specialist Alain Caron: ‘Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, goedkoop en voor ons allemaal. Dus niet alleen Paul Bocuse, die een bekend Frans recept heeft nagelaten; mosselen met room en saffraan. Maar ook in de wok met een beetje olie en peper. Mosselen zijn ‘conviviaal’. Je eet mosselen in gezelschap, dat maakt het zo mooi.’

 

Reageer op dit artikel