nieuws

GaultMillau Showcase naar Folie Culinaire

Restaurant 1628

De GaultMillau showcase, waarbij vijf chefs strijden om de titel Belofte van het Jaar, vindt eind dit jaar plaats tijdens Folie Culinaire/BBB in Maastricht.

GaultMillau Showcase naar Folie Culinaire
Ruben Kwakman in actie tijdens de showcase GM van 2014.

Vijf jonge –door GaultMillau geselecteerde- chefs zullen strijden om de titel ‘Belofte van het Jaar’ voor een vakkundige jury van coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie.

Folie Culinaire is van 10 tot en met 12 oktober in Mecc Maastricht. De GaultMillau showcase vindt plaats op de eerste dag van het event, op maandag 10 oktober.

In het GaultMillau Theater zijn gedurende de drie beursdagen educatieve programma’s en thema proeverijen.

Dit jaar gaat er extra aandacht uit naar wijnen uit Limburg, en wordt tijdens Folie Culinaire de ‘Beste Limburgse Wijn’ gekozen.

Jan van Lissum, directeur Gault&Millau Nederland, is zeer enthousiast. ‘Maastricht is van oudsher de bakermat van de Nederlandse gastronomie. Daarom zijn we erg blij met deze samenwerking.’

Erik Stroink, Product Manager Folie Culinaire, is ook tevreden met de samenwerking. ‘We zijn verheugd dat we samen een kwalitatief programma kunnen neerzetten om zo de Nederlandse gastronomie naar Maastricht te halen.’

Reageer op dit artikel