nieuws

IJslandse chef Thrainn Freyr Vigfusson op Folie Culinaire

Restaurant 602

Folie Culinaire, het internationale event voor de gastronomie, maakt weer een nieuwe chef bekend: Thrainn Freyr Vigfusson.

IJslandse chef Thrainn Freyr Vigfusson op Folie Culinaire

Thrainn is de voormalige chef van Lava restaurant in IJsland.
Hij is toonaangevend in zijn combinaties, met respect voor de tradities en grondstoffen die IJsland te bieden heeft. Hij was het die IJsland in 2010 naar de 7e plaats bij de Bocuse d’Or kookte.

IJslandse gastronomie

Nu, in between jobs, spendeert hij zijn tijd aan het verwezenlijken van zijn grote droom: een eigen zaak, de wereld rondtrekken om de IJslandse gastronomie te promoten en het onder zijn hoede nemen van het IJslandse culinaire team.

The World Culinary Cup

Als winnaar van 2 gouden medailles in 2014 bij The World Culinary Cup, is hij een van IJslands toonaangevende chefs. Hij groeide op in het noorden, waar hij in de zaak van zijn vader besmet raakte met het gastronomievirus, dat hij nooit meer heeft losgelaten. Hij deed ervaring op in Frankrijk en Londen, maar werd het meest gevormd in restaurant Grillid in Reykjavik, tot op heden gezien als het beste restaurant van de stad.

Reageer op dit artikel