nieuws

Inschrijving 50e Prix Culinaire Le Taittinger geopend

Restaurant 1434

De Prix Culinaire Le Taittinger, kortweg Prix Taittinger, wordt dit jaar voor de 50e keer gehouden. De Benelux finale is op 3 oktober in Namen, de inschrijving voor de landelijke voorronde is nu geopend.

Inschrijving 50e Prix Culinaire Le Taittinger geopend

Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury.

Juryvoorzitter Lars van Galen van ‘t Lansink* zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 16 november in Parijs.

Inschrijving

Koks die deel willen nemen aan de Prix Taittinger kunnen hier meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier downloaden. Inschrijving sluit 19 augustus. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als kok
  • Tussen de 24 en 39 jaar oud
  • Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

De Prix Culinaire Le Taittinger werd in 1967 voor het eerst georganiseerd. In de afgelopen 49 edities won vier keer een Nederlander de internationale finale in Parijs:

1986 – Surjahadi Djajapermana, Hilton de Schiphol
2006Charly de Wijs, De Kastanjehof in Lage Vuursche
2011Lars Van Galen, (toen nog) De Bloemenbeek in De Lutte
2014Jonathan Zandbergen, Het Veerhuys in Almere

Reageer op dit artikel