nieuws

Jonnie & Thérèse Boer verrichten opening Zomerrestaurant De Tuinkamer

Restaurant 12824

Op 19 juni verrichten Jonnie en Thérèse Boer van De Librije Zwolle*** de opening van Zomerrestaurant De Tuinkamer in de Priona Tuinen. In een oude kas is een bijzonder restaurant gecreëerd, waar gasten in de zomermaanden kunnen genieten van de culinaire gerechten van chef-kok Alwin Leemhuis.

Jonnie & Thérèse Boer verrichten opening Zomerrestaurant De Tuinkamer

Alwin kookt veel met ingrediënten uit de Tuinen. De bijzondere locatie in de Priona Tuinen, de culinaire kwaliteit en het kleinschalige karakter maken een lunch of diner tot een unieke ervaring. De Tuinkamer is alleen in de zomermaanden geopend, op vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag.

Alwin Leemhuis

Alwin Leemhuis werkte onder meer in restaurant De Bokkenpruik* en De Librije***. Als chef-kok van Librije’s Zusje Zwolle werd hij onderscheiden met 2 Michelinsterren. Sinds 2015 kookt hij in Grandcafé De Kamer in Slagharen, waar hij in 2015 door De Telegraaf werd uitgeroepen tot Chef van het jaar. Alwin plukt in de Priona Tuinen letterlijk de vruchten van de grote diversiteit aan (biologische) planten, die een hoofdrol spelen in zijn gerechten.

De Priona Tuinen

De Priona Tuinen behoren tot de beroemdste tuinen van Nederland. Door het vernieuwende ontwerp van Henk Gerritsen en zijn reputatie als één van de grondleggers van de Dutch Wave in tuinarchitectuur, trekken de tuinen bezoekers van over de hele wereld. Het restaurant past geheel binnen de filosofie van de Tuinen: samenwerken met de natuur met een creatieve en artistieke inbreng.  Zomerrestaurant De Tuinkomer is een samenwerking van de Priona Tuinen met Grandcafé De Kamer (Slagharen).

Reageer op dit artikel