nieuws

Nicky Quarz: nieuwe start in Muiderberg (+foto’s)

Restaurant 2362

De ondernemers van voormalig toprestaurant ‘t Dijkhuysje in Lelystad zijn in Muiderberg van start gegaan met restaurant Quarz. Hun nieuwe zaak bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining ruimte, een veranda en tuin. De restaurantkaart biedt gerechtjes van 15 euro per stuk, naast een menu van drie tot acht gangen.

Nicky Quarz: nieuwe start in Muiderberg (+foto’s)

Nicky Quarz en Michèle van der Linden runden tot en met 2015 ’t Dijkhuysje in Lelystad, maar verhuisden naar een nieuwe stek vanwege de extra mogelijkheden van het karakteristieke pand, zoals de combinatie van restaurant en laagdrempelige foodbar.  Hier gingen ze een maand geleden van start.

Robert Kranenborg en Jonnie Boer

Ondernemers Quarz en Van der Linden willen met hun zaak een breed publiek trekken door de combinatie van restaurant en een laagdrempelige foodbar die de hele dag geopend is. Chef Nicky Quarz, die eerder voor chefs als Robert Kranenborg en Jonnie Boer werkte: ‘In het restaurant kunnen gasten rekenen op gerechten op het niveau van ’t Dijkhuysje. Mijn kaart bestaat uit spannende en eigentijdse gerechtjes met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor we onze gasten telkens weer verrassen.’

‘De gerechtjes hebben het formaat van een tussengerecht en hebben een eenheidsprijs van 15 euro per stuk. Daarnaast bieden we een menu van drie tot acht gangen vanaf 39 euro en een lunchmenu van twee gangen voor 26 euro.’

Foodbar voor lunch en bites

Gastvrouw en sommelier Michèle van der Linden:’De foodbar is de hele dag het middelpunt van de zaak. Hier kunnen gasten vanaf 12 uur tot laat in de avond terecht voor een informele lunch, bites van onze barkaart, wijnen per glas, cocktails, biologische frisdranken en koffie met huisgemaakte patisserie.’

De sfeer in Quarz is warm en relaxt en in de inrichting zijn veel natuurlijke materialen en groene accenten verwerkt. Eyecatchers zijn de green wall van mos bij de keuken, het designmeubilair, de glazen wijnklimaatruimte en de doorkijk naar de bovenverdieping.

In de foodbar kunnen gasten plaatsnemen aan tafels of kiezen voor lage zitjes of een barkruk. In de zomer zijn de tuin en de beschutte veranda beschikbaar.

Nicky Quarz

Nicky Quarz werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en als sous-chef bij De Librije, waar hij Michèle van der Linden leerde kennen.

In 2012 won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje. Met Restaurant ’t Dijkhuysje verwierven zij een plek in de toonaangevende restaurantgidsen: 15 punten in de Gault&Millau-gids, een 7,5 en 3 druiventrosjes in Grootspraak, 2 rode bestekjes in de Michelingids en een plaats op de drempel van de top 100 van beste restaurants van Nederland in restaurantgids Lekker. Eind 2015 sloten zij hun restaurant in Lelystad om per mei 2016 een nieuwe start te maken met restaurant Quarz in Muiderberg.

Reageer op dit artikel