nieuws

Nieuwe koers SVH

Restaurant 1285

Op de eerst SVH Meesterdag op maandag 6 juni heeft SVH haar nieuwe huisstijl en positionering onthuld. SVH staat achter de Nederlandse horeca is de nieuwe slogan die hoort bij het nieuwe logo. Er komen bijvoorbeeld steeds meer leermiddelen uit de koker van SvH en ook de branchediploma’s keren terug.

Nieuwe koers SVH

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) is na de herstart op 1 januari 2014 en de komst van de nieuwe directeur Ricardo Eshuis in juni van dat jaar een andere weg ingeslagen.

Het nieuwe SVH is gebouwd op vier pijlers: examens, (digitale) leermiddelen, de SVH Meestertitels en het expertisecentrum, met activiteiten als de Horeca Roadshow, de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca en arbeidsmarktonderzoek.

Primair richt SVH zich op iedereen die leert en werkt in de branche. SVH is de motor achter het stimuleren van vakbekwaamheid in de horeca. Ze steunt de Nederlandse horeca op elk niveau als onafhankelijk kennisinstituut en draagt bij aan een goede infrastructuur voor werkgevers én werknemers.

Ricardo Eshuis: ‘SVH lijkt niet meer op de organisatie van twee à drie jaar geleden. Ons doel is nog steeds hetzelfde: het vergroten van de vakbekwaamheid en het verbeteren van de gastvrijheid in de horeca. Maar de manier waarop we dat doen is drastisch veranderd. SVH vaart nu een duidelijke eigen koers.’

‘Het oude logo met het boekje paste daarom niet meer bij waar wij voor staan en wat wij de branche te bieden hebben. Met ons nieuwe logo laten we zien dat wij achter de Nederlandse horeca staan. Wij willen onze jarenlange expertise en ons netwerk inzetten om mensen te helpen die van gastvrijheid hun carrière willen maken. Achter de schermen, daar gebeurt het allemaal, en daar staan wij. Of het nu gaat om afwassers, baristi, leermeesters of SVH Meesters. Wij staan achter ze. Dat is onze boodschap.’

Leermiddelen

Het bestaande leermiddelenaanbod op het gebied van Sociale Hygiëne, Leermeester en Horecaportier is uitgebreid. Naast het assortiment van leermiddelen inzake ondernemersvaardigheden (PlanBoek) zijn er leermiddelen voor Bedienings- en Keukenassistent en basiskok en gastheer/gastvrouw.

Branchediploma’s

Voor alle relevante functies ontwikkelt SVH door de branche erkende examens en diploma’s. Over 2 jaar zal SVH het volledige vakgebied van de horeca bedienen met examens en leermiddelen, voor starters tot en met het hoogste niveau van vakbekwaamheid, de SVH Meesters.

 

 

 

Reageer op dit artikel